Streekmarkt

Tijdelijk: Gratis verzending vanaf 20 euro, bezorging waar en wanneer je wilt met Bpost. 

BLOG   RSS

Onze kruidenbonbons zijn gemaakt op basis van een eeuwenoud recept. Fantastisch middel dat werkt bij keelpijn, verkoudheden, benauwdheden, astma, ruwe en pijne keel, onrustig slapen. Als ook bij maagklachten zoals maagkrampen en maagzuur.

Tevens worden deze snoepjes ook veel gebruikt in plaats van maagremmers. Daarnaast staan deze snoepjes ook bekend om hun natuurlijke en nostalgische smaak.

Informatie over onze suikervrije Kruidenbonbons

Deze hardgekookte snoepjes zijn: suikervrij, glutenvrij, lactosevrij, vetvrij, vrij van kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen of bewaarmiddelen.
Ze bevatten geen gluten, tarwe, soja, gist, zuivel, pinda's, noten, eieren, maïs of rijst.
De lekkere smaak is afkomstig van vruchten of kruiden en de kleurtjes zijn afgeleid van fruit, planten, groenten of kruiden.
De snoepjes zijn gezoet met suikeralcoholen. Het is de enige "suikervrije" suikervervanger die uitsluitend afkomstig is van rode bieten.
Suikeralcoholen (of ook wel polyolen genoemd) komen van nature voor in verschillende plantaardige producten zoals fruit en bessen.

Voor wie:
De gezondheids-bewuste consument
Diabetici, personen met voedselallergieën
Mensen met ADHD en sporters (de glucose komt langzaam en gelijkmatig vrij in de bloedbanen)
Mensen met obesitas (overgewicht), personen met glutenintollerantie,...
Vanwege de ingrediënten geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Parev gecertificeerd.
Maar boven alles gewoon super lekker en verzachtend voor iedereen

Voordelen:
Tandvriendelijk, lage caloriewaarde, lage glycemische index (dus geschikt voor mensen met een wisselende bloedsuikerspiegel)
Isomalt behoort tot de groep van de laag-verteerbare koolhydraten (Deze koolhydraten stimuleren de darmactiviteit en helpen tegen constipatie).

Ons assortiment bestaan uit de volgende smaken :
* Citroen
* Sinaasappel
* Jasmijn
* Bergamot
* Munt
* Tijm
* Dennennaalden
* Rozen

Tags : kruidenbonbon , suikervrij , verkoudheid , glutenvrij , onrustig slapen

De boeren vragen eerlijke prijzen voor hun producten, omdat ze er zelf niets aan overhouden. Kan jij hen als consument helpen? Jazeker. En het mag dan wel een inspanning lijken, in feite is het goed voor zowel de boeren als voor je eigen portemonnee.
 
Ook de Belgische boeren zijn donderdag in navolging van hun Franse collega’s overgegaan tot acties , waarmee ze een noodkreet slaan over de lage prijzen die ze voor hun producten krijgen. Ze blokkeren supermarkten, op- en afritten van snelwegen, en snelwegen zelf, ‘omdat het niet kan’ dat hun producten met verlies worden verkocht en ze er zelf niets aan overhouden.

‘Het best help je boeren door rechtstreeks bij hen te kopen’, zegt Sabrina Proserpio van Bioforum, de koepelorganisatie van de biologische landbouw in België. ‘Het kan op verschillende manieren. In feite kan je net veel tijd én geld besparen door je eten lokaal en rechtstreeks bij de boer te kopen’, zegt Proserpio. ‘Veel mensen gaan vandaag naar de supermarkt, en kopen daar allerlei producten, zonder echt na te denken wat ze daar concreet mee gaan klaarmaken. Veel van dat eten vervalt, en moet uiteindelijk worden weggegooid.’

‘Maar wie een beetje plant wat de komende dagen en weken op tafel komt, zal minder weggooien. Zo kan veel geld worden bespaard, wat reserve geeft om bij een lokale boer en bio te kopen. Uit Duits onderzoek blijkt dat een meerprijs van 45 euro per maand nodig is voor het hele gezin om alles bio aan te kopen. Maar wanneer het gezin zijn eetgewoontes bijstelt en minder vlees en verwerkte producten koopt, is er zelfs nauwelijks een meerprijs. En soms houdt je er zelfs aan over.’

Het gaat erom voeding opnieuw naar waarde te schatten. Het deel van hun budget dat mensen vandaag aan voeding besteden, is de voorbije jaren fiks gedaald. En eigenlijk hoeft rechtstreeks bij de boer kopen dus niet eens te betekenen dat voedsel duurder wordt. Het is vooral een andere manier van denken, maar één die je snel gewoon wordt.’

Ook streekmarkt draagt een steentje bij: door de producten van de boer online te kopen stimuleert u de lokale economie en de regionale werkgelegenheid. En het allerbelangrijkste: streekproducten zijn gewoon héél lekker!

BRON: nieuwsblad

Tags : boeren , prijzen , streekmarkt , online kopen

SINT TRUIDEN   De oogst van 2014 willen de fruittelers snel vergeten, die van 2015 kondigt zich ondanks de handhaving van de Russische boycot, beter aan. “We willen wel opnieuw hulp van Europa”, zeggen zowel Veiling Haspengouw als de Belgische Fruitveiling. Telen was vorig jaar ook gokken tussen fruit laten hangen of toch oogsten. Wie zijn appels heeft geplukt, heeft uiteindelijk geld verloren. Wie zijn peren heeft geplukt, heeft geld verdiend.

Op de eerste officiële ramingen is het nog wachten tot begin augustus. Maar het nieuwe oogstseizoen blijkt 'normaal' te zijn. Zowel in tijd als in volumes. "Vorig jaar was het fruit drie weken te vroeg rijp, waardoor de telers nog snel hun plukkers zijn gaan zoeken", zegt Tom Deckers, onderzoeker van het Proefcen­trum Fruitteelt. "Maar dit jaar zijn we helemaal op tijd. De peren zijn nor­maal, ze hebben geen vorstvlekken. Bij de appels is de oogst onregelmatig. Som­mige percelen jonagold hangen niet vol. Het warme weer heeft ervoor gezorgd dat appels last hebben van zonnebrand. De appels krijgen bruine plekken, dat zie je op jonge bomen waarvan het fruit in volle zon hangt. Dat is niet zo’n probleem, het bruine fruit wordt er bij het dunnen wel uitgeplukt.”

Minder appels

Minder appels is trouwens goed nieuws. Want vorig jaar waren er over heel Eu­ropa te veel en uiteindelijk hebben de boeren daar meer geld aan verloren dan aan de perenboycot. “Tot in april waren de prijzen van de appels zeer laag", zegt Filip Lowette, directeur van Belgische Fruitveiling (BFV). "Daarna is die prijs wel weer gestegen omdat in Polen de grote voorraad blijkbaar op was. Maar tegen dan was ook al 70 procent van de appels verkocht. Wie zijn appels vorig jaar heeft laten hangen aan de bomen, heeft het dus eigenlijk beter gedaan dan de boer die toch heeft geplukt. En de enkeling die gespeculeerd heeft en tot het einde gewacht heeft, die heeft geld verdiend.”

BRON:HBVL

Tags : boeren , appelen , peren , export , rusland

Belgisch streekbier vervangt de pint


zaterdag 27 juni 2015


Opmerkelijk nieuws over de Belg en zijn bier: de gewone pils verliest terrein, terwijl speciale bieren en streekbieren aan populariteit winnen. Dat blijkt uit de Bierbarometer.

Alternatief voor wijn op restaurant restaurant (dankzij onze chef-koks)

"In 2005 verkoos slechts 20% van de ondervraagden bier op restaurant", zegt Jean-Louis Van de Perre, voorzitter van de Belgische brouwers. "Tegenwoordig is dat al 38%. Met dank aan de chef-koks die steeds meer belang hechten aan food pairing, het koppelen van het juiste bier aan het juiste gerecht. Onze bier-ambassadeurs Jeroen Meus en Sergio Herman hebben de voorbije jaren daarbij het goede voorbeeld gegeven, heel wat andere chefs zijn al snel gevolgd."

Hoe specialer, hoe beter

"68,2% zegt dat ze meer speciale bieren drinken dan vroeger", zegt Van de Perre. "Vooral de streekbieren doen het goed. Tien jaar geleden dronk minder dan 5% bieren van lokale brouwerijen, nu is dat al opgelopen tot maar liefst 14,4%. Het succes van de streekbieren zorgt ook voor een stijging van het aantal brouwerijen. Zeven jaar geleden waren er slechts 130 brouwerijen in België. Een historisch dieptepunt, nu zijn er al 168."

Liever met maten op café dan alleen thuis

"Op de vraag 'Waar drinkt u het liefst bier?' antwoordde 66,1%: 'Op café.' Vorig jaar was dat 59,6%", Van de Perre. "De reden: steeds meer mensen zien 'op café gaan' als een uitstap, als een moment waarop je je zinnen kan verzetten. Bij dat 'ontspannen' hoort bier."

Een trappist om te ontspannen

Brouwer en adviseur, Filip Delvaux: "Een harde werkdag afsluiten in de zetel met een trappist wordt steeds populairder. Steeds meer mensen hebben enkel nog maar één bak gewone pils in huis staan - enkel voor als er onverwacht gebarbecued wordt met vrienden - maar wel diverse bakken met speciale bieren."

Bron:HLN

Tags : streekbier , belgisch streekbier , trappist

Donkere chocolade goed voor het hart


woensdag 19 maart 2014


Pure chocolade is goed voor het hart. En onderzoekers weten nu eindelijk hoe dat komt. Pure chocolade bevat stofjes die slagaderen hun flexibiliteit teruggeven en voorkomen dat witte bloedcellen aan de wanden van bloedvaten blijven plakken.

Mensen die dagelijks 70 gram donkere chocolade eten, lopen veel minder risico op hart- en vaatziekten. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in de FASEB Journal.

In totaal werden 44 mannen van middelbare leeftijd met overgewicht getest over twee periodes van vier weken. Bestanddelen in de donkere chocolade zouden de bloedvaten flexibeler maken en het dichtslibben van de aders voorkomen.

Onderzoekers baseren die conclusie op een experiment met 44 mannen van middelbare leeftijd. Alle mannen hadden last van overgewicht. De mannen aten gedurende twee perioden van vier weken dagelijks 70 gram pure chocolade. De proefpersonen aten dan gewone pure chocolade of pure chocolade met daarin extra flavonoïden. Flavonoïden zijn antioxidanten die onder meer in cacao zitten. Steeds meer onderzoek toont aan dat flavonoïden de menselijke gezondheid goed doen.

Flexibeler
Uit het onderzoek bleek dat pure chocolade ervoor zorgde dat de slagaderen van de mannen flexibeler werden. Ook voorkwam de chocolade dat witte bloedcellen aan de wanden van bloedvaten bleven hangen. Zo draagt chocolade bij aan een gezonder hart- en vaatstelsel. Zowel de stijfheid van slagaderen als witte bloedcellen die aan bloedvaten blijven ‘plakken’ spelen een belangrijke rol bij aderverkalking.

WIST U DAT…
…fervente chocolade-eters doorgaans minder lichaamsvet hebben?
Geen effect
Een andere opvallende conclusie die de onderzoekers kunnen trekken, is dat chocolade met extra flavonoïden geen groter effect heeft op de slagaderen en mate waarin witte bloedcellen aan bloedvaten blijven plakken dan chocolade met een normale hoeveelheid flavonoïden. “We schetsen een completer beeld van de invloed die chocoladeconsumptie op de gezondheid van de vaten heeft en tonen aan dat het vergroten van de hoeveelheid flavonoïden geen extra voordeel oplevert voor de gezondheid van de vaten,” vertelt onderzoeker Diederik Esser.

Het is belangrijk om te weten hoe pure chocolade de gezondheid precies beïnvloedt. Wie weet leidt het in de toekomst tot medicijnen die hetzelfde doen, maar dan op een nog betere en consistentere wijze. Tot die tijd zult u echter genoegen moeten nemen met een chocoladereep.

Probeer zeker onze pure chocolade van BARU: BARU pure chocolade

Tags : Baru , puur , pure chocolade , chocolade

Honing: het beste medicijn in huis


vrijdag 28 februari 2014


Van stijve gewrichten, verkoudheden tot infecties, geen betere remedie dan een portie honing te eten. Het zoete goedje bevat grote hoeveelheden glucose en fructose, twee grote leveranciers om je energie-en prestatieniveau op te krikken. Al is dat niet het enige voordeel.

Tweeduizend jaar geleden namen de Griekse atleten hun portie honing voor de trainingen van de Olympiade. Honing produceert immers enorme reserves van glycogeen in de lever. Glycogeen houdt de bloedsuikerspiegel op peil wat het uithoudingsvermogen stimuleert en vermoeidheid bant. 

Wakkere hersenen
Eén theelepel honing bevat 22 calorieën, terwijl dezelfde hoeveelheid suiker slechts 15 calorieën heeft. Honing is echter waardevoller omdat het de hersenen al na enkele minuten een boost bezorgt. Eén lepeltje honing kan je hersenfunctie aanwakkeren. De aanwezige fructose wordt opgeslagen als energiereserve in de lever, klaar om de hersenen 's nachts van brandstof te voorzien. De hersenactiviteit stopt immers niet 's tijdens de slaap en vereist een continue energielading. Honing levert dit en maakt dat je 's ochtends met een wakker gevoel opstaat.

Antibacterie
Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, at dagelijks zijn portie en gebruikte het om syfilis te behandelen. Honing versterkt immers het immuunsysteem en heeft een antibacteriële werking zowel intern als extern. Recent onderzoek aan de Universiteit van Sydney geeft aan dat honing zelfs voor wondinfecties door de superbacterie kan worden gebruikt. Ook voor de behandeling van koortsblaasjes, parodontitis, geïnfecteerde ulcera, psoriasis, eczeem en pijnlijke gewrichten artritis, is de zoetstof aangewezen.

Immuniteit

Honing kan worden gebruikt om symptomen van een lage immuniteit te behandelen, zoals vermoeidheid, herhaalde infecties, allergieën en verkoudheid. Het bevat een hele reeks vitaminen, mineralen, aminozuren en bioflavonoïden waardoor het immuunsysteem goed blijft functioneren. Ook de zacht laxerende werking wordt al eens vergeten of voor het opgeblazen gevoel te verminderen. Het ondersteunt vriendelijke darmbacteriën, heelt de spijsvertering en is goed voor mensen met een prikkelbare darm. Honing verwijdert ook overtollig water uit weefsels en gewrichten, belangrijk bij ontstekingen in het lichaam.

Verkoudheden worden veroorzaakt door virussen en honing is een natuurlijke antivirale middel. Volgens eerder onderzoek helpt een lepel van het bijenmengsel beter dan eender welk hoestmiddel.(lvl)

Probeer het zelf en bestel nu eenvoudig online: https://www.streekmarkt.be/honing

Tags : honing , medicijn

Jeroen Meus is dinsdag uitgeroepen tot ‘Beer & Gastronomy Ambassador 2014’ door de Academy van het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL). De award bekroont elk jaar een bekende Belgische persoonlijkheid die zich onderscheiden heeft door een positieve bijdrage aan de promotie van de combinatie van bier en gastronomie.        

Het BGLL, dat bier wil promoten en kennis over de Belgische bierwereld verzamelt, geeft de onderscheiding dit jaar aan Meus omdat die in zijn restaurant Luzine in Leuven Belgische bieren serveert en bijvoorbeeld aangepaste bieren aanraadt bij kaas in plaats van wijn.

Meus toonde zich dinsdag erg verrast met de titel. ‘Ik doe mijn best om mijn kennis over de bierwereld te verbreden, maar ik ben niet iemand die alles tot op het bot analyseert’, zegt hij. ‘Wel weet ik heel goed wat ik lekker vind. Ik benader biergastronomie dus zeker niet op een wetenschappelijke manier, maar veeleer vanuit mijn buikgevoel.’

De televisiekok is de derde laureaat van de award en volgt presentator en muzikant Jean Blaute en topsommelier Joachim Boudens van restaurant Hertog Jan op.

Meus beschouwt bier naar eigen zeggen als een kwaliteitsproduct. ‘Biergastronomie sluit bovendien mooi aan bij de culinaire tendens die vanuit het Hoge Noorden is ingezet, met meer nadruk op authenticiteit en lokale producten’, legt hij uit. ‘Die connectie leidt onherroepelijk naar bier, en meer bepaald naar artisanale streekbieren.’

Van de kersverse ‘Beer & Gastronomy Ambassador’ wordt nu verwacht dat hij het hele jaar het Belgische biererfgoed zal blijven promoten.

Ook streekmarkt houdt van Belgische bieren: klik hier voor het assortiment Belgische bieren

Tags : bier , belgie , belgische bier , jeroen meus

Thuisbezorging trekt klant online


woensdag 27 november 2013


Consumenten kopen vooral producten online omdat bestellingen thuis worden afgeleverd. Voor zowel supermarkten, drogisterijen en doe-het-zelf- en woonwinkels geldt dit als belangrijkste drijfveer. Bij kledingwinkels komt het op een gedeelde tweede plaats, achter de continue bereikbaarheid van de webshop. Dat blijkt uit het rapport Trends in Retail 2013-2014 van Capgemini.
 
Ruim vier op de tien consumenten noemt thuisbezorging als reden om online te kopen bij supermarkten, drogisterijen en doe-het-zelf- en woonwinkels, tegenover 35 procent bij kledingketens. 37 procent van de ondervraagden in het wereldwijde onderzoek shopt online voor kleren omdat hij '24 uur per dag kan winkelen'. Tijdbesparing geldt voor alle branches als tweede belangrijkste drijfveer voor online aankopen.
 
Als wordt gekeken naar de onderlinge verschillen tussen de branches, koopt de consument relatief vaak bij de online drogisterij omdat hij zo toegang krijgt tot speciale kortingen en aanbiedingen. Online doe-het-zelfwinkels zijn relatief populair omdat de klant zo producten en diensten kan vergelijken en beoordelen. Consumenten kiezen daarnaast voor online kledingwinkels, omdat ze producten dan thuis kunnen uitproberen.
 
Het online kanaal wordt voornamelijk bij woonwinkels ingezet als oriëntatiekanaal. 51 procent van de consumenten kijkt eerst online, voor hij naar een woonwinkel gaat. Drie op de tien kijkt ook eerst op de website van de specifieke winkel die hij gaat bezoeken. Dat is volgens Capgemini ruimschoots meer dan bij andere sectoren, waar veel meer dan de helft van de consumenten zich niet online oriënteert.

Bron : RetailNews

Tags : thuis bezorgen , levering , aan de deur , online bestellen

Nieuw: Vitonade!


zaterdag 9 november 2013


Vitonade is een volledig natuurlijke bio frisdrank en bovendien levend probiotisch. De naam drukt uit dat het om een levende limonade gaat. De beste grondstoffen: alleen biologische of biologisch-dynamische verse rauwe vruchten en kruiden.
Productie zonder enig verwarmingsproces: alle vruchten en kruiden houden hun volle kracht, bijvoorbeeld ook de vitaminen, antioxidanten en salvestrolen: 
*Geen toegevoegde suikers en veganistisch.
*Geen enkel additief: alle aroma's komen van de biologische grondstoffen en de fermenten.
*Geen toegevoegd koolzuurgas: de fermentatie maakt vitonade heerlijk zacht bruisend.
*Geen pasteurisatie of andere conservering: vitonade blijft levend probiotisch en is zelfbewarend.
De vier verschillende elementaire plantkwaliteiten komen aan bod: wortel-aarde (Ginger), blad-water (Green Tea), bloem-lucht (Blossom) en vrucht-vuur (Tonic).

https://www.streekmarkt.be/m/46/leireken

Tags : frisdrank , vitonade , suikervrij , gember , tonic , blossom , groene thee

Stroopoorlog in Haspengouw


donderdag 31 oktober 2013 | Commentaren (0)


Er is een stroopoorlog losgebarsten in Haspengouw. Inzet is het etiket van ‘Stroop van Vrolingen’.

Producent Ivo Bleus heeft zijn advocaat opdracht gegeven om stappen te ondernemen tegen de verdeler van ‘Limburgse Stroop’ wegens de opvallende gelijkenissen. "Heel wat van mijn klanten dachten dat ze Stroop van Vrolingen aten, maar in feite aten ze iets heel anders", klinkt het.

Het Genkse bedrijf ID Food Selection, dat de Limburgse stroop verdeelt, ziet het probleem niet, want het heeft naar eigen zeggen toestemming om het etiket te gebruiken. Toch is Bert Schreurs van ID Food Selection bereid om zijn etiket te veranderen om een juridische strijd te voorkomen.

De enige echte stroop van vrolingen is nog steeds te koop via streekmarkt.be

https://www.streekmarkt.be/m/26/stroop-van-vrolingen