Streekmarkt

We deliver packages at home, at work, on a Bpost PostPoint or a Bpost vending machine 24/7.

Siroperie Seniow antwerpen

De Siroperie houdt van de natuur. Het hele jaar rond maakt ze heerlijke siropen op het ritme van de seizoenen met zoveel mogelijk vruchten en kruiden van bij ons. Bioboeren en zelfplukinitiatieven voorzien de Siroperie van gezonde, ecologische ingrediënten.  Daar waar het kan helpt de Siroperie een handje mee op het land. Want Siroperie Seniow doet het graag allemaal zelf: planten, oogsten, verwerken, bereiden en leveren. Niet uit controledrang maar om de bevreemding tussen mens en natuur te bestrijden.  Daarom geeft Siroperie Seniow ook workshops. Momenten waarop je samen met kinderen, jongeren of volwassenen samen de handen uit de mouwen steekt. Om te beleven en te genieten, om te plukken, te snijden, te bereiden, te proeven en te conserveren

user
Products(6)

Anna Seniow oftewel Anna van de Siroperie is een jonge dame uit Antwerpen die oorspronkelijk costumière was van beroep. Dankzij de buitenlandse opdrachten die ze in die periode kreeg, reisde ze met haar dochtertje vooral naar de Provence. Ze vertoefden een paar maanden daar, een paar maanden hier.

Toen haar dochter schoolplichtig werd, settelde Anna zich in Antwerpen waar ze momenteel leerkracht is en waar ze binnenkort, geïnspireerd door de Provence, afstudeert als herborist.

Haar Siroperie is ontstaan toen ze voor een vriendin in een lokaal cafeetje verse gemberthee maakte. Maar omdat die methode veel voorbereidingstijd vroeg, begon ze na te denken over…siroopjes. En zo ontstond Siroperie Seniow.
Anna werkt van thuis uit. Ze plukt zelf de vruchten en kruiden en maakt ze heel ambachtelijk volgens traditionele technieken tot siroopjes. Alle toegevoegde ingrediënten zijn van biologische aard.

  • Siroperie Seniow Siroperie Seniow