Streekmarkt

Tijdelijk: Gratis verzending vanaf 10 euro

Dame JeannePerron Noord, Licht Vliegwezen, Brasschaat

Picture for manufacturer Dame Jeanne

Dame Jeanne

Perron Noord, Licht Vliegwezen, Brasschaat

Wij Belgen zijn echte bierliefhebbers, maar ook grote afnemers van Champagne, Cava en andere schuimwijnen. Waarom dus niet het beste van 2 werelden combineren in 1 bijzondere drank?

Bij Dame Jeanne transformeren we smaakvolle Belgische basisbieren tot parelende brut bieren die zowel bier- als wijnliefhebbers charmeren. Dat doen we door de basisbieren geheel volgens de méthode traditionnelle te champagniseren. Dankzij een gecontroleerde hergisting op fles via manuele remuage en de traditionele dégorgement produceren we sprankelende mousserende aperitiefbieren die u op elke gelegenheid met gepaste trots kan serveren. Zo kan u de smaakpapillen van uw gasten verwennen met een 100% natuurlijk, authentiek en ambachtelijk streekproduct.

user
Producten(3)

Bier transformeren tot een smaakvolle mousserende aperitiefdrank is geen sinecure. Dat weten we bij Dame Jeanne maar al te goed, want we hebben ons net gespecialiseerd in het klaren en ontgisten van brut bieren volgens de traditionele methode (méthode champenoise).

Bier champagniseren is een uiterst precies procedé en de meeste brouwers verklaren ons gek. Bij deze brut bieren worden er bij de hergisting op fles immers dubbel zoveel suikers vergist als gebruikelijk wat het risico op exploderende flessen aanzienlijk vergroot. Een uitdaging van formaat dus en eentje waar best wat vakmanschap, kennis en geduld komt kijken.

De kennis om schuimwijnen te produceren hebben we al een tijdje op zak. Vroeger maakten we bij Dame Jeanne immers al mousserende wijnen en we gaven er zelfs workshops over. In 2012 beslisten we echter om over te schakelen op de productie van brut bieren. Daarvoor gingen we ten rade bij het oenologisch centrum voor Champagne in Epernay en brouwer Marc Struyf van microbrouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos om nadien nog jarenlang te experimenteren voor we de eerste kurk deden knallen.