Streekmarkt

Nous livrer des colis à la maison, au travail, sur un PostPoint Bpost ou un distributeur automatique 24/7.span>

Jam Jam confituurBrugge, Belgium

Rond 'het Landhuys' is een druivenserre, moes- en kruidentuin aanwezig alsook een boomgaard met meer dan 70 oude fruitbomen. Zo bevindt kweek en productie zich op één plaats.

Ondertussen zijn de confituren van 'Jam Jam' ver buiten Brugge gekend. Ook op landelijke tuinbeurzen kan je al van ver de stand herkennen aan de gekleurde potten.

Door deze artisanale bereiding, volgens eigen recept, waarbij Danny slechts 20% suiker op 1 kg fruit gebruikt en het gebruik van verse vruchten volgens het seizoen, hebben deze confituren een enorm succes. Je proeft het verschil.

user
Produits(2)

Danny De Winter groeide op in een familie van tuiniers. Als kind had hij al een eigen moestuintje. De liefde voor groenten en fruit kreeg vorm in zijn primeurs zaak die hij in Brugge opende met zijn vrouw Katrien. Daar begon Danny al met een eigen productie van heerlijke confituren. Dit kende een zodanig succes dat het aanbod al snel uitgroeide tot meer dan 100 soorten.
Danny heeft van zijn passie dan ook zijn hoofdactiviteit gemaakt. Brugge werd ingeruild voor een ruimere locatie op het platteland. Het Landhuys in Ruddervoorde beschikt dan ook over een professioneel grootkeuken voor het vervaardigen van zijn handgemaakte confituren.

Ook is er rond 'het Landhuys' een druivenserre, een moestuin en kruidentuin aanwezig net zoals een boomgaard met meer dan 70 oude fruitbomen. Zo bevindt kweek en productie zich op één plaats.

Ondertussen zijn de confituren van 'Jam Jam'  ver buiten Brugge gekend. Ook op landelijke tuinbeurzen kan je al van ver de stand herkennen aan de gekleurde potten.

Juist door de artisanale bereiding, volgens eigen recept, waarbij Danny slechts 20% suiker gebruikt op 1 kg fruit en het maximaal gebruik van verse vruchten volgens seizoen, spreekt dit de mensen enorm aan en proeven ze het verschil. Jam Jam overheerlijke confituur van het Landhuys!

Groenten, fruit en bloemen kweken en confituur maken op één plaats: dat was de bedoeling van Danny De Winter en zijn echtgenote Katrien toen ze enkele jaren geleden in Ruddervoorde een oud boerderijtje kochten. Na heel wat renovatie- en inrichtingswerken bereidt Danny in de hoeve, die de toepasselijke naam Het Landhuys kreeg, zijn ruim honderd verschillende soorten ambachtelijke confituren. Daar zitten naast de klassieke smaken nogal wat ongewone, maar zeer lekkere combinaties tussen zoals abrikoos-lavendel, banaan-chocolade en sinaas-campari. ‘We hebben rond Het Landhuys een druivenserre, moes- en kruidentuin aangelegd én een boomgaard met meer dan zeventig oude fruitbomen’, legt Danny uit. ‘We hebben eveneens tal van bloemen zoals rozen aangeplant. Wat begonnen is als een hobby, is inderdaad uitgegroeid tot een ware passie. Ik hanteer een louter artisanale manier om mijn confituren en gelei te bereiden. Dat gebeurt met zo weinig mogelijk suiker toe te voegen, zonder aan smaak te moeten inboeten. Dit alles kunnen bewerkstelligen is a dream come true.’

  • jamjam confituur jamjam confituur
  • jamjam confituur jamjam confituur
  • jamjam confituur jamjam confituur
  • jamjam confituur jamjam confituur
  • jamjam confituur jamjam confituur